مقادير بسبوسة الحلواني الكلاسيكية:
المقادير مناسبة لصينية مقاس ٢٥
كوبين و ربع (٣٧٥ جرام) سميد متوسط
نصف كوب (١١٥ جرام) سمن
نصف كوب (١١٥ مل) حليب
كوب إلا
المقادير :
٣ كوب (٣٧٥ جرام) دقيق متعدد الإستعمالات
٣/٤ كوب (١١٥ جرام) سميد
ملعقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة بيكينج باودر
نصف ملعقة صغيرة كربونات صو
تورتة (كيكة) عيد الميلاد، شكلها يبدو صعب لكنها فعلا سهلة جدا ومناسبة للمبتدئين
قطر الصواني المستخدمة ١٦ سم
المقادير:
كيكة الڤانيليا الأسفنجية :
٦ بياض بيض
م
طريقة عمل الرز الأصفر المذكور في الڤيديو:
https://youtu.be/8lMI82OTlGA
المقادير:
مقادير التتبيلة تكفي لكمية من كيلو ل كيلو ونصف من صدور الدجاج
التتبيلة:
بص
مقادير الغريبة:
ربع كيلو (٢٥٠ جرام) سمن بارد
٢٠٠ جرام سكر بودرة (حوالي كوبين إلا ربع)
نصف كيلو (٥٠٠ جرام دقيق) = ٤ أكواب معيارية
*يمكن تقليل كمية السكر حسب الذوق
ملحوظة: المعالق والأكواب المستخدمة هي المعيارية
والمقصود بمعلقة كبيرة معلقة معيارية ممسوحة.
المقادير تكفي لعمل كمية ٣ أو ٤ أكواب صغيرة حسب حجم
الكوب:
٢ كوب حل
المقادير:
كوب ونصف دقيق
١ بيضة
نصف كوب زيت
نصف كوب سكر ناعم
١ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
١ ملعقة صغيرة فانيليا
أضفت على نصف العجينة الثاني:
المقادير :
كوب (٢٢٥ جرام) زبدة باردة (أنا في الڤيديو اتلخبطت و قولت كوبين زبدة الصح كوب واحد فقط)
١٨٠ جرام (كوب ونص) سكر بودرة
٣ بيضات بدرجة حرارة الغرفة
نصف
المقادير:
٦٠٠ جرام مكرونة
صوص اللحمة:
نصف كيلو لحم بقري مفروم
بصلة مقطعة صغير
٢ فص ثوم
توابل ( ملح/ فلفل اسود/ هيل (حبهان) مطحون/ قرفة / كزبرة/ شطة
المقادير:
٣ أكواب وربع (٤٠٠ جرام) دقيق متعدد الاستعمالات
ملعقة صغيرة ملح
٢ ملعقة صغيرة بيكنج باودر (٨ جرام)
ربع كوب (٦٠ مل) زيت نباتي أو سمنة أو زبدة
مقادير عجينة الدونتس:
المقادير تكفي لعمل ١٢ قطعة
٢ ونصف كوب (٣٠٠ جرام) دقيق + رشة ملح
ربع كوب (٥٠ جرام) سكر
ملعقة كبيرة (٧ جرام أو ما يعادل ظرف) خميرة فورية
المقادير تكفي لعمل ١٢ سينامون رول
المكونات:
العجينة:
معجون الدقيق (tangzhong): نصف كوب (١٢٠ مل) ماء + ٣ ملاعق كبيرة (٢٥ جرام) دقيق
خليط الخميرة :ربع كوب
المكونات:
الكيك:
٤ بيضات
ملعقة كبيرة ڤانيليا
٣/٤ كوب سكر
ربع كوب حليب
٣/٤ كوب زبدة بني (شرحت طريقة اعدادها بالڤيديو)
نصف كوب دقيق
جليز الشيكولا